Photoshop cs5 ile Çalışma alanlarını kaydetme ve değiştirme

Çalışma alanlarını kaydetme ve değiştirme

Panellerin geçerli boyutunu ve konumunu adlandırılmış bir çalışma alanı olarak kaydederek, o paneli taşısanız ya da kapatsanız da o çalışma alanını geri yükleyebilirsiniz. Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiricide kaydedilmiş çalışma alanlarına ait adlar görüntülenir.

Özel çalışma alanını kaydetme

  • Kaydetmek istediğiniz yapılandırmayı içeren çalışma alanıyla aşağıdakilerden birini yapın:
    • (Illustrator) Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanını Kaydet’i seçin.
    • (Photoshop, Illustrator, InCopy) Pencere > Çalışma Alanı > Yeni Çalışma Alanı’nı seçin.
    • (Dreamweaver) Pencere > Çalışma Alanı Mizanpajı > Yeni Çalışma Alanı seçeneğini belirleyin.
    • (Flash) Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden Yeni Çalışma Alanı’nı seçin.
    • (Fireworks) Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden Geçerli Olanı Kaydet’i seçin.
  • Çalışma alanı için bir ad yazın.
  • (Photoshop, InDesign) Yakala altında bir ya da daha fazla seçenek belirleyin:

    Panel Konumları

     
     

    Geçerli panel konumlarını kaydeder (Yalnızca InDesign’da).

    Klavye kısayolları

     
     

    Geçerli klavye kısayolu kümesini kaydeder (yalnızca Photoshop).

    Menüler veya Menü Özelleştirme

     
     

    Geçerli menü kümesini kaydeder.

Çalışma alanlarını görüntüleme ya da değiştirme

 Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden çalışma alanını seçin.

Photoshop’ta çalışma alanları arasında hızla gezinmek için her çalışma alanına bir klavye kısayolu ekleyebilirsiniz.

Özel çalışma alanını silme

  • Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiriciden Çalışma Alanlarını Yönet’i seçip Sil’i tıklatın. (Fireworks’te bu seçenek kullanılamaz.)
  • (Photoshop, InDesign, InCopy) Çalışma alanı değiştiriciden Çalışma Alanını Sil’i seçin.
  • (Illustrator) Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanlarını Yönet’i seçin, çalışma alanını seçin ve sonra Sil simgesini tıklatın.
  • (Photoshop, InDesign) Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanını Sil’i seçin, çalışma alanını seçin ve ardından Sil’i tıklatın.

Varsayılan çalışma alanını geri yükleme

  1. Uygulama çubuğunda çalışma alanı değiştiricisinden Varsayılan veya Essentials çalışma alanını seçin.

    Not: Dreamweaver’da, Tasarımcı varsayılan çalışma alanıdır.

  2. (Photoshop, InDesign, InCopy) Pencere > Çalışma Alanı > [Çalışma Alanı Adı] Sıfırla’yı seçin.

(Photoshop) Kaydedilen bir çalışma alanı düzenlemesini geri yükleme

Photoshop uygulamasında, çalışma alanları otomatik olarak sizin son düzenlediğiniz biçiminde görünür ancak panellerin orijinal, kaydedilmiş düzenlemesini geri yükleyebilirsiniz.

  • Ayrı bir çalışma alanını geri yüklemek için, Pencere > Çalışma Alanı > Çalışma Alanı Adını Sıfırla seçeneğini belirleyin.
  • Photoshop ile birlikte yüklenen tüm çalışma alanlarını geri yüklemek için Arabirim tercihlerinde Varsayılan Çalışma Alanlarını Geri Yükle’yi tıklatın.

Uygulama çubuğundaki çalışma alanlarının sırasını yeniden düzenlemek için çalışma alanlarını sürükleyin.

Bir önceki yazımız olan Photoshop CS5 ile Pencereleri ve panelleri yönetme başlıklı makalemizde Panelleri sabitleme ve çıkartma ve photoshop cs5 hakkında bilgiler verilmektedir.

Latest Comments
  1. photoshop dersleri

    ayrıntılı anlatım.tşk..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>